“Veurlezen in ’t Drèents”

19 maart jl. begon de dag in alle klassen met “Veurlezen in ’t Drèents” door een veurlezer die de Drentse taal goed machtig was. Het Drents is onderdeel van ons cultureel erfgoed en in de maand maart (Meertmaond – dialectmaond) wordt daar extra aandacht aan besteed. De kinderen ontvingen na het voorlezen “Wiesneus”, een tijdschrift met “liedties, een recept en verhaolen” in het Drents. Binnenkort ziet u het tijdschrift thuis.

Bijzonder dit jaar was de uitreiking van “In elk kind zit een verhaal” aan Joris Wigchers , leerling in groep 7. Joris had net als vele andere leerlingen op verzoek van het “Huus van de Taol” een verhaal geschreven. Zijn verhaal werd beoordeeld als beste verhaal van obs Gieten. Martje Pronk-Hogenesch vertaalde het in het Drents. De Drentse versie van het verhaal van Joris staat in de bundel “In elk kind zit een verhaal”

Wiesneus2-1024x824