Van de nood een deugd maken….

Natuurlijk zitten we het liefst met alle kinderen in de klas. Maar nu dat de afgelopen weken niet mocht, hebben we van de nood een deugd gemaakt. Met een kleinere groep kun je makkelijker op excursie gaan. En een ingewikkelde knutselopdracht levert met vijftien kinderen minder chaos op dan met dertig! 

Deze week zijn we met groep 8 tijdens de lunchpauze naar het onderduikershol in Anloo gefietst. Naast dat de zon prachtig scheen, het een mooie fietstocht was en de lunch heerlijk, hebben de kinderen ook gehoord wat er in de oorlog op die plek gebeurd is. Een indrukwekkend verhaal en zo dichtbij. Natuurlijk moest er ook nog een potje blikspuit gespeeld worden in het bos, het was immers pauze! 

Ook hebben we deze week met gipsverband een gaaf masker gemaakt. Heel voorzichtig hebben de leerlingen elkaars gezicht bedekt met laagjes gipsverband. Daarna even laten drogen….het leek wel een schoonheidssalon!  Behalve het lokaal, dat was een puinhoop met overal gipssporen. Maar voor een mooi resultaat moet je wat overhebben. En de maskers zijn echt prachtig geworden!

Login

Lost your password?