Spannende duels tijdens het schoolvoetbaltoernooi!

Een volgepakt sportpark De Goorns vormt woensdag 10 april het decor voor het jaarlijkse schoolvoetbal kampioenschap van de regio Gieten. Hier volgt het prachtige verslag van
dhr. van Soest.

De leerlingen van groep 8 van OBS Gieten zijn al weken in de ban van het toernooi en staan te trappelen om hun beste beentje voor te zetten op het heilige gras van VV Gieten, op letterlijk een steenworp afstand van de school. Er doen in totaal 20 teams mee, niet alleen uit de gemeente Aa en Hunze maar ook bijvoorbeeld uit Borger. OBS Gieten is sterk vertegenwoordigd met een jongens én meisjes team. De jongens komen in de poulefase uit tegen vijf andere schoolteams en mogen direct het toernooi openen met een wedstrijd tegen de Prins Willem Alexander school uit Eext. De bonte verzameling voetballers (sommige jongens staan voor het eerst in hun leven in het veld) gaat flitsend van start. Luid toegejuicht door de meiden weten ze vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd te scoren en daarmee is de eerste overwinning een feit. De meiden betreden direct daarna de arena. Het onderonsje met OBS Bonnen wordt door een groot aantal supporters gadegeslagen en de aanmoedigingen vanaf de zijlijn stuwen de meiden tot grote hoogte. OBS Bonnen wordt met 4 – 1 verslagen. Bijna alle meisjes van de klas zijn van de partij en ze hebben zichtbaar veel plezier met elkaar.

De jongens vervolgen het toernooi met een wedstrijd tegen de Jan Thies school uit Rolde. Het is een super spannende wedstrijd, waarin beide ploegen niet weten te scoren. Van CDS ’t Kompas uit Gasselternijveen wordt nipt verloren en in de vierde wedstrijd incasseren de mannen al snel een tegentreffer. Ondanks alle inspanningen weten ze het tij niet meer te keren. Een plek in de finale zit er niet meer in maar na een paar opbeurende woorden van de coaches zijn de jongens erop gebrand om het toernooi met een overwinning af te sluiten. De missie slaagt glansrijk. De jongens geven alles en krijgen uiteindelijk loon naar werken.
SWS Oostermoer wordt met 1 – 0 verslagen, en daarmee eindigen de boys op een gedeelde derde plaats in de poule.

De meiden leven ontspannen toe naar hun tweede wedstrijd. Er wordt langs de kant nog wat gedold met de boys en dan wacht de confrontatie met de Prins Willem Alexander school. Beide teams schotelen een heerlijke pot voetbal voor en er vallen veel doelpunten, vijf in totaal. De meiden trekken met 2 – 3 aan het kortste eind maar pakken daarna de draad vrolijk weer op tegen De Meander. In een rechtstreeks duel met CBS De Borgh strijden de meiden om een plekje in de kruisfinale. Ze knokken zich helemaal leeg, maar het de tegenstander uit Borger is net iets te sterk. Achter de Prins Willem Alexander School eindigen de meiden op een derde plek in de poule, een resultaat om erg trots op te zijn.