Robotica in groep 8

De komende drie weken doen de kinderen met behulp van Ozobots ervaring op met robotica en met het leren programmeren.

Ozobots zijn grappige kleine robotjes (“Oh…ze zijn vet schattig juf!”) die hun route bepalen door lijnen te volgen. Ze kunnen  “geprogrammeerd” worden door gebruik te maken van meegeleverde kleurcodes. Deze kleurcodes moeten tussen zwarte lijnen worden getekend. De code blauw-rood-blauw betekent bijvoorbeeld “omkeren” en wanneer het robotje deze code herkent zal deze omkeren en zijn weg vervolgen.

Kinderen kunnen Ozobots dus programmeren door lijnen te tekenen en deze te voorzien van codes. Door met deze codes bezig te zijn leren kinderen spelenderwijs bezig te zijn met het geven van commando’s aan robotjes, waarmee ze de Ozobots programmeren. Lijkt makkelijk, maar is best lastig want je moet van te voren alle stappen bedenken die je Ozobot moet maken. Uitdagend en leerzaam!

72979440_big