Ontwerpen, gutsen en afdrukken, groep 8 maakt kennis met druktechnieken

Misschien ken je het nog van vroeger, de linosnede. Een prachtig resultaat, maar wel een pleister om je vinger en bloed op je tekening! Echter, toch zo’n leuke ervaring dat we het aandurfden.

Eerst hebben de kinderen op papier een ontwerp gemaakt. Het moest te maken hebben met het thema van de kinderboekenweek “Reis mee’. Daarna moest het ontwerp overgebracht worden op het linoleum met carbonpapier (ja echt…dat bestaat nog!). En toen begon, na een duidelijke instructie, het gutsen. Wat een werk! Vooral als je besloten hebt de hele achtergrond weg te halen. Sommige kinderen wensten dat ze dat nooit besloten hadden. Tot ze het resultaat zagen! Want eenmaal ingesmeerd met inkt en onder de drukpers geweest, ontstaan prachtige drukwerken. Op 7 november kunt u ze komen bekijken tijdens de inloopavond. Tot dan! En komt uw kind voor die tijd met een pleister om zijn vinger thuis?
U weet nu hoe dat, naar alle waarschijnlijkheid, is gekomen…