Oktobermaand Kindermaand

Oktobermaand kindermaand is niet alleen leuk maar is ook nog eens het grootste gratis toegankelijke kinderevenement van Nederland. Het wordt al sinds 2001 in Drenthe georganiseerd. In al die jaren hebben duizenden Drentse kinderen op een feestelijke manier kennis kunnen maken met cultuur.

Er zijn elk jaar wel 100 theaters, molens, musea en andere culturele organisaties die op de zaterdagen en zondagen in oktober heel veel mooie, spannende en bijzondere activiteiten aanbieden. Voor kinderen en de ouders. Tot 13 jaar is de toegang en de deelname aan de activiteiten altijd gratis.

Dit jaar kun je bijvoorbeeld meedoen aan een workshop hiphop of hippe armbanden maken,
je kunt theatervoorstellingen bezoeken, maar ook aan de slag als drummer of acrobaat.

Er zijn ontdekkingstochten naar de schatkamers van de meest bijzondere musea in de provincie, maar je kunt ook op expeditie in boomtoppen of op de paarse heidevelden.

De leerlingen van de obs Gieten hebben vanmorgen allemaal een boekje van de Oktobermaand Kindermaand meegekregen waar alle activiteiten in staan.

Genoeg te doen dus! Heel veel plezier!