“oh juf, hij is schattig!”

De kinderen die werken met Levelwerk uit groep 5 tot en met 8, hebben kennisgemaakt met programmeren door middel van LEGO WeDo.

Na een korte instructie van meester Reinier (ICT-medewerker van de stichting PrimAH) bouwen de leerlingen in no-time en zonder enige begeleiding de LEGO onderdelen om tot een echte robot die kan rijden, denken en alles doet wat je kunt verzinnen. Het programmeren gaat ze gemakkelijk af. Ongemerkt leren ze via de computer om hun robotje, die ze zelfs namen geven en eigenschappen als “schattig” toeschrijven, te besturen. Ze ervaren dat robots helemaal niet zo ingewikkeld zijn. De eerste ervaring is gelegd. En wat doe je met deze kennis en ervaring? Juist, die geef je door! De komende week zijn de WeDo-boxen nog op school en kan er met andere klasgenoten geprogrammeerd worden.