obs Gieten wint tweede prijs bij gezond scoren 2017!

De finale werd gehouden in bioscoop Kinepolis bij het Noordlease Stadion. Gezond Scoren is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. Met het project wil Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving. De selectiespelers Juninho Bacuna, Tom van Weert en Django Warmerdam waren bij de finale aanwezig. Het project Gezond Scoren heeft zich dit schooljaar gedurende zes weken afgespeeld in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden dit jaar maar liefst 28 basisscholen mee met in totaal 2.000 leerlingen. Samen met de partners Menzis, HANNN, Cruyff Foundation, GGD, AVEBE, Siemens, Nijha b.v., Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, KVDVK en Plegt-Vos kon FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren. De winnaar van de quiz krijgt een Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. De nummers 2 en 3 wonnen een geldbedrag, dat de basisscholen kunnen besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school.

tweede-prijs-gezond-scoren35307045