Obs gieten wint Scholenkampioenschap Run van Gieten!

Elk jaar doen zo’n 500 leerlingen van de basisscholen mee aan de verschillende quaTand jeugdlopen van de Run van Gieten.

Leerlingen van de groepen 3 en 4 lopen 1000 meter. Leerlingen van de groepen 5 en 6 krijgen 1600 meter voor de kiezen en de leerlingen van de groepen 7 en 8 nemen 2400 meter voor hun rekening.

Kinderen kunnen gratis meedoen aan de jeugdlopen. Alle jongens en meisjes krijgen een medaille en de snelste kinderen gaan met een beker naar huis.

In Gieten is ook gestreden om het quaTand scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. De tijden van het snelste kind (jongen of meisje) van de groepen 3 tot en met 8 bepalen het eindklassement. De zes tijden worden bij elkaar opgeteld.