Lezen in het donker in groep 6

Vlak na Sinterklaas wordt de klas klaargemaakt voor Kerstmis. De kerstboom wordt de klas in gehaald, de lichtjes worden erin gehangen en versieren maar. Juist de lichtjes, die zorgen voor een sfeer in de klas. Dim de gewone lampen en geniet van het licht wat de kerstboom brengt. Geef de kinderen de kans om lekker te lezen rondom de kerstboom.

De kinderen van groep 6 mogen een zaklamp mee naar school nemen. Elke ochtend starten ze dan in een donkere klas waar ze lezen in het donker.

De kinderen zoeken een plekje in de klas, dit mag overal zijn. De enige regel die er is dat ze een plek moeten zoeken waar ze rustig en stil kunnen lezen. Ze knippen hun zaklamp aan en gaan daarna heerlijk in het donker liggen lezen.

Door zo de dag te beginnen is de rust er meteen in de klas. De kinderen vinden het heerlijk om liggend of zittend met een zaklamp te lezen en verdwijnen helemaal in hun boek.