Kinderzwerfboekstation

Help mee met het inzamelen van kinderboeken!

Op woensdag 2 oktober hebben wij mee gedaan aan de Kinderzwerfboekdag.

Van 2 t/m 13 oktober zamelen we kinderboeken in bij de obs Gieten voor ons KinderzwerfboekStation.
Bij de hoofdingang van de school staat een kast met daarin de kinderzwerfboeken.

Waarom is lezen belangrijk?
Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Kinderen die lezen hebben een betere taalontwikkeling en een grotere kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboeken
Dit zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of …… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft.

KinderzwerfboekStations
Dit zijn kasten vol zwerfboeken! Je kan hier een boek brengen dat een ander kind mag lezen. Én je kan een zwerfboek uitzoeken om zelf te lezen. Je vindt de adressen op www.kinderzwerfboek.nl. Er zijn al meer dan 2.400 KinderzwerfboekStations in Nederland!

Leesplezier voor iedereen!
Kinderzwerfboek vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen. Dat vinden wij ook! Daarom roepen wij je op om een (gelezen) kinderboek mee te nemen van huis. Lever deze in op school, daar vind je ook de zwerfstickers om op je boek te plakken. Tips voor goede boeken:

• het boek is bestemd is voor kinderen t/m 14 jaar
  • het boek ziet er aantrekkelijk uit
  • het boek is tijdloos (Pluk van de Petteflet) of redelijk recent (van na 2001).

kinderzwerfboekstation