Kinderboekenweek

De jaarlijkse Kinderboekenweek staat gepland van 6 t/m 15 oktober. Het thema voor dit jaar is ‘Worden wat je wil!’
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! Deze tekst heb ik van internet gehaald, maar het verwoord wel heel mooi wat boeken met je kunnen doen. ‘Dingenzoeker’ en ‘Lezen maakt je wijzer’. staat op de ramen in de hal geschreven.

Daarmee willen we laten zien hoe belangrijk lezen is voor de ontwikkeling van mensen, jong en oud. Wij vinden dat lezen leuk moet zijn, belangrijk is voor de ontwikkeling en dat je mag fantaseren over leuke thema’s of een boek. Lezen zorgt voor een mooie woordenschat en veel algemene kennis.