Groep 6 volgt een les over Social Media.

Groep 6 heeft deze week een les gehad over het gebruik van Social Media, gegeven door een medewerker van het PIT-team (PrimAH ICT Team). Het was vooral een les om de kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het gebruik van Social Media. Wat gebeurt er met gegevens die je invoert, wat kun je wel of niet zeggen in een chat-gesprek bij bijvoorbeeld een spelletje en wat doe je met dingen die je ziet in YouTube filmpjes die eigenlijk niet kunnen? Dit waren een aantal onderwerpen die voorbij kwamen in deze les. Ook werd aangegeven dat het belangrijk is om ouders en/of een andere volwassene erbij te halen als je rare plaatjes te zien krijgt of als er iets anders opvalt wat je vreemd vindt. Er kwamen leuke gesprekken op gang en de kinderen gaan nu zeker bewuster aan de slag met Social Media.