De derde winderige dag op Ameland

We zijn gisteren op de fiets naar het natuurmuseum geweest in Nes. Het fietsen was zwaar, omdat we tegenwind hadden. In het museum deden we een speurtocht. Er was te kiezen voor een speurtocht onder de twaalf en een van twaalf jaar en ouder. Ze hadden in het museum heel veel aquaria met vissen, krabben en kreeften. Ze hadden ook veel opgezette dieren en skeletten van dieren. Je kon ook naar een uitkijktoren bovenop het gebouw. Je mocht er niet zelf heen, er moest dan een volwassene meegaan. Het was daarboven heel mooi, omdat je bijna heel Nes kon zien.

Nadat we naar het natuurmuseum waren geweest, gingen we picknicken. Daar was een speeltuintje boven het water. Dus er waren daarna kinderen met natte broeken. Ze hadden een eilandje waar je met een brug naartoe kon daarop stond een kasteel. Iedereen ging regelrecht naar dat kasteel. Bij het eilandje was ook een hele lange brug over het water. Als je te zwaar was kreeg je natte voeten.

Toen iedereen klaar was met eten en juf het tijd vond om te gaan gingen we het dorpje Nes in om te winkelen. Er was daar een speelhal waar iedereen tegelijk heenging waardoor het ineens heel druk was. In bijna alle winkeltjes kon je wel souvenirtjes en leuke dingetjes kopen.

Na de zware fietstocht naar Hollum mochten we een tijdje iets voor onszelf doen. Daarna hebben we op een aparte manier patat gegeten, we aten gewoon de patat van de tafel. Ze hadden natuurlijk wel vuilniszakken op de tafel gelegd. Dus konden ze ook de saus op de tafel kwakken.

Na het eten hadden we de bonte avond! Het was echt grappig, Een groepje meisjes deden de Nijntjesdans, jongens hadden make-up op. De mannen van de leiding verkleedden zich als vrouwen en gingen dansen. Het was hilarisch! Lars ging cabaretten, dat was heel grappig. Wij vonden dat hij een hele goede cabaretier was.

In het bos deden we een spel, de begeleiders deden alsof ze dieren waren. Ze verstopten zich in de bosjes. Op basis van de dierengeluiden moesten we ze vinden. Er waren zes verschillende Dierengeluiden die je kon horen, dat waren: de kat, een koe, een panter, een aap, een haan en een duif. Wij waren best wel snel klaar.

Nu opgeruimd en straks weer naar huis.

 

Geschreven door: Shalissa, Jorieke en Iris

Login

Lost your password?