Day for Change

De komende periode wordt er nog hard gewerkt in groep 8. Naast het “normale” werk zijn we bezig met het instuderen en oefenen van de musical. Daarnaast zijn we met het project “Day for Change” begonnen. 

Day for Change is een stichting die ondernemers in Derde Wereldlanden steunt met een microkredieten. Een microkrediet is een kleine lening waarmee mensen hun eigen onderneming kunnen starten om op die manier uit de armoede te komen.

 

Wij gaan ervaren hoe we met een microkrediet zelf een onderneming kunnen starten en winst kunnen maken. Judith Bandell van de stichting Day for Change verzorgt twee gastlessen waarin kinderen van alles leren over ondernemen en hoe je een goed ondernemingsplan moet maken. Op 29 mei moeten de kinderen hun plan presenteren voor een jury. Dan worden de microkredieten verstrekt (ongeveer vijf euro per leerling) en kunnen de kinderen aan de slag met hun bedrijf. Eind juni is de afsluiting van het project. We gaan zelf veel leren over het starten van een bedrijf, maar we doen het ook ergens voor. Meer hierover kunt u lezen op de site van de stichting: https://dayforchange.nl/2018-2019

 

Voor de jury zoeken wij nog een aantal enthousiaste ondernemers die de bedrijfsplannen van de leerlingen tijdens het “pitchen” willen beoordelen. Ouders die een eigen onderneming runnen worden daarom uitgenodigd om zich op te geven als jurylid. Wil je jureren en iets vertellen over hoe je zelf je bedrijf gestart bent? Graag!

Login

Lost your password?