Aardwarmte, koeienpoep, wind en water….obs Gieten experimenteert met groene energie.

Met een poep en een scheet wordt jouw eten weer heet! Dit is een zin uit één van de onderdelen uit een circuit waarin de leerlingen kennismaken en experimenteren met allerlei vormen van energie.

Met bakpoeder en azijn een gas laten ontstaan waardoor een ballon opgeblazen wordt. Met heet water in een wereldbol en koud water in een spuit ontdekken hoe je aardwarmte kunt gebruiken om je huis te verwarmen. Met een waterrad en een gieter een lampje laten branden. Zomaar wat voorbeelden waarmee we geleerd hebben welke vormen van groene energie er zijn en hoe het ongeveer werkt. Door te doen en te ervaren leren kinderen veel! Bovendien onthoud je het dan vaak beter! En wie weet welke goede groene ideeën hierdoor nu en in de toekomst bij onze leerlingen kunnen ontstaan! De groene basis is gelegd!